Herderfactory

Albert Herder

Architectuur, ruimtelijk advies en conceptontwikkeling

Albert Herder is een veelzijdig, onafhankelijk architect, ruimtelijk adviseur, concept- en stadsontwikkelaar met ruim 30 jaar ervaring. Hij opereert op het snijvlak van stedenbouw en architectuur, meestal aan 'de voorkant' van projecten en gebiedsontwikkelingen in diverse rollen zoals supervisor, conceptontwikkelaar en ontwerper. Albert beschikt over een groot netwerk en veel parate kennis, waarmee hij partijen, opgaven, kansen en wensen effectief bijeenbrengt. Hij adresseert thema’s als klimaatadaptatie, energietransitie, natuurinclusiviteit en circulariteit. Daarnaast koestert hij een liefde voor architectuur, erfgoed, en kunst. Hij initieert nieuwe ontwikkelingen en agenderende onderzoeken, het omvat een actieve anticipatie op de toekomst van stedelijke ontwikkeling. Albert geeft advies in conceptontwikkeling, gebiedsontwikkeling en tenders, voor projectontwikkelaars, beleggers, woningcorporaties en overheden.

Herderfactory

Albert Herder is samen met Willie van Burgsteden oprichter en eigenaar van Herderfactory, een netwerkorganisatie welke werkt aan ontwikkelingen van de fysieke omgeving die de vitaliteit van de gemeenschap kunnen vergroten. Hiermee kan een leefbare, duurzame stad mogelijk gemaakt worden, waarbij ondernemerschap, sociaal bewustzijn en duurzaamheid worden gecombineerd. We streven naar een sociale samenleving, het verzachten van de grens tussen openbare ruimte en gebouw, met inspirerende raakvlakken. Sterk verbindende projecten, plekken voor nieuwe interactie, plekken om van te houden, conceptuele krachtige ideeën die we realiseren met schoonheid en verbeelding als belangrijke speerpunten.

In samenwerking met en via ons netwerk werken wij onder andere aan:

  • supervisie architectuur van hoog-stedelijke levendige gemengde gebieden.
  • advies in conceptontwikkeling, gebiedsontwikkeling en tenders, voor projectontwikkelaars, beleggers, woningcorporaties en overheden.
  • architectonisch en stedenbouwkundige projecten
  • eigen initiatieven en ontwikkelingsprojecten.
  • kunstevenementen, ruimtelijk werk

Studioninedots

Albert Herder is medeoprichter en partner van Studioninedots, een bureau voor architectuur en stedenbouw. Het werk strekt zich uit van onverwachte woonontwikkelingen en openbare gebouwen tot innovatieve stedelijke concepten. Studioninedots, opgericht in 2011, bestaat vandaag uit 25 architecten, stedenbouwkundigen en andere teamleden. De praktijk wordt geleid door oprichters/partners Albert Herder, Vincent van der Klei en Metin van Zijl, en associate partners Ike Gronheid, Stijn de Jongh, Wouter Hermanns en Jurjen van der Horst.

Overige functies

Albert Herder is supervisor Architectuur Kwaliteitsteam Schieoevers Noord Delft; supervisor architectuur van de stedenbouwkundig plannen; Wisselspoor Utrecht, De Caai Eindhoven, Cobercokwartier Arnhem en Cityplot Buiksloterham Amsterdam.

Daarnaast is hij lid van verschillende commissies bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en docent aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam.

Naast deze functies coach hij verschillende talentvolle jonge architectenbureaus en is juryvoorzitter van de Next Step Award.

Albert is mede-initiatiefnemer van de Creative Workspace; 111.Amsterdam en Karper-K, de agenderende onderzoeken WeSpace en Wandervoids en is veelgevraagd critic, commissie- en jurylid.

Netwerkorganisatie

Herderfactory is een netwerkorganisatie en werkt samen met ondernemers die hun passie voor creativiteit en oplossingsgericht denken delen. Deze organisatievorm maakt het mogelijk om maatwerk te leveren en om op zeer flexibele wijze projecten van uiteenlopende omvang te realiseren.
 
Netwerkpartners zijn:
Studioninedots Architects
Bruno Doedens Landartist
Mixed Flavours Communication Branding
Lesley Moore Graphic Design
Stonecycling Sustainable Buildings Materials
Pretty Plastic Cladding Material from Recycled PVC
Atelier BouwkundeArchitectural Consultants
Studio KU+ Model designer
Absent Matter Visualisation studio

Contact

Albert Herder
+31 6 2502 0931,
Linktree
Contact
architectenregister 1.931001.034

Willie van Burgsteden

Willie van Burgsteden is een ervaren communicatieprofessional met expertise in design, branding, activatie, co-creatie, experience design en procesmanagement. Naast het leveren van concept- en ontwerpoplossingen aan grote en kleine organisaties, gebruikt Willie designdenken en co-creatie om gemeenschappelijke doelen te bepalen, gezamenlijk eigenaarschap en draagvlak te creëren en de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betekenisvolle oplossingen te versnellen.

Herderfactory / Mixed Flavours

Herderfactory biedt communicatie- en branding projecten aan onder de naam Mixed Flavours. Mixed Flavours realiseerde communicatieprojecten voor Gemeente Amsterdam, Iconic Houses, VOvA, ID Signature, Rilato, Base Tide, Histor, de Alliantie en meer. Daarnaast werkt Willie van Burgsteden samen met Kim Mannes-Abbott en Stephen Prior onder de naam KM/A Creative Liquid Agency.

Contact

Willie van Burgsteden
+31 6 5029 0032
willie [at] mixedflavours.nl
www.mixedflavours.nl